leerling Yanick zamelt geld in met Bixie-parcours

Yanick en Sunny

“Soms is het spannend, maar dan zit ik op mijn pony en doe het gewoon” 

Yanick zamelt ruim 4000 euro in met pony Sunny  

Springruiter Yanick en pony Sunny, samen zijn ze een gouden stel. Een stel dat maar liefst 4.108,50 euro voor Mytylschool Roosendaal heeft opgehaald. Yanick en zijn ouders hebben inmiddels een symbolische check aan de school overhandigd. “Ik ben er heel blij mee, want wij willen alles doen voor mijn school”, vertelt Yanick.  

Parcoursen rijden 

Yanick is tien jaar en kent het klappen van de zweep. “Mijn ouders hebben een paardenbedrijf en mijn zus rijdt ook paard. Toen kwam ik op het idee om het ook te doen.” Met Sunny rijdt hij parcoursen in het hele land en zelfs af en toe in België. “Het is fijn om buiten te zijn.” 

Thuis heeft hij een binnenbak. “Na school kijk ik wat ik nog kan doen, ik ga dan vaak oefenen. Je begint met springen over één balk en daarna ga je steeds hoger.”  

Springen spannend 

“In het weekend mag Sunny doen wat hij zelf wil, gras eten bijvoorbeeld.” Behalve als er een wedstrijd is. “Dan gaan we daarheen. Je begint met opzadelen, een dekje, singel en bit aanbrengen.” En dan van start, vaak langs wel tien plekken waar je over palen moet springen. “Soms denk ik dat ik het niet aankan of vind ik het spannend. Maar dan ga ik op mijn pony zitten en het gewoon doen. Met een klein beetje hulp van papa, die houdt me dan vast.” 

Helpen belangrijk 

Om geld op te halen hebben zijn ouders een Bixie-parcours bij het huis georganiseerd. “Dat is een parcours voor kinderen die het heel spannend vinden of die nog nooit op een paard hebben gezeten.” In de zomer kon je tegen betaling rijden. En Yanick gaf natuurlijk het goede voorbeeld. Dat geld is verzameld voor school. “Voor de juffen, de meesters, de kinderen. Gewoon, om te helpen, dat vind ik belangrijk.”  

Ruim 4000 euro 

Maar liefst ruim 4000 euro heeft Yanick opgehaald. De ouderverening organiseert van dat bedrag een mooie gezinsdag, “ zodat alle ouders en leerlingen er van kunnen meegenieten. We willen Yanick en zijn ouders er heel graag voor bedanken!”