Stichting de Blauwe Vogel

Stichting de Blauwe Vogel is een samenwerking van Mytylschool Roosendaal en Bravis Revalidatie.

Samen bieden we kennis en praktische hulp voor leerlingen met een beperking die dat goed kunnen gebruiken. Net als op onze school gaat het om een combinatie van onderwijs en kinderrevalidatie. De verbinding van de stichting aan een project werkt beide kanten op verrijkend.

Samenwerking met centrum Rwanda

Sinds een aantal jaar richten we ons op het centrum Home de la Vierge des Pauvres in Gatagara in Rwanda. Het is een centrum met een klein hospitaal en kinderrevalidatie, waar leerlingen met een beperking wonen en naar school gaan.

De opbrengst van sponsoracties, meubilair, les- en hulpmiddelen zijn inmiddels naar Gatagara gestuurd. En professionals uit onderwijs en kinderrevalidatie zijn naar Rwanda gegaan om te ondersteunen bij het gebruik van het materiaal. Winter 2022 is een nieuwe lading met spullen per boot en bus onderweg naar het centrum en in het najaar gaan er weer collega’s uit Nederland op bezoek.

Stichting de Blauwe Vogel werkt in dit project samen met de Broeders van Liefde te Gent, Rotary Roosendaal en het Schrauwenfonds. In het verleden heeft de stichting zich langdurig verbonden aan het project Nepal Matri Griha in Kathmandu.

Ervaringen delen

Meer weten over de ervaringen? Bekijk ons magazine Trots (pagina 10 en 11). Collega’s vertellen over de sponsoractie Glazen Huis en hun bezoek aan Gatagara en leerlingen delen hun ervaringen over het online contact met leerlingen in Rwanda.