Nieuwe directeur-bestuurder Mytylschool Roosendaal

Alice Geessinck

Alice Geessinck nieuwe directeur-bestuurder Mytylschool Roosendaal

Alice Geessinck volgt op 1 januari 2022 Gerard Kusters op als directeur-bestuurder van Mytylschool Roosendaal. Geessinck heeft een uitgebreide achtergrond in het onderwijs en is gespecialiseerd in onder andere dove en slechthorende leerlingen. Kusters blijft de komende periode voor een aantal projecten aan de school verbonden en gaat dan met pensioen, nadat hij zich 43 jaar voor de Mytylschool heeft ingezet.

 

Werken aan de toekomst

Geessinck (53 jaar) begon op de Pabo en was hiervoor onder andere regiodirecteur bij de Koninklijke Auris Groep. “Mijn hart ligt bij het speciaal onderwijs omdat daar mensen met passie werken aan de ontwikkeling van elke leerling en dus werken aan de toekomst. Om het beste uit leerlingen te halen geloof ik in de kracht van samenwerken met ouders en partners.”

 

Niet losgelaten

Gerard Kusters begon in 1978 als leraar op Mytylschool Roosendaal. De laatste 34 jaar is hij directeur-bestuurder. “De betrokkenheid komt voort uit mijn eigen historie, met een zus met een beperking en het effect daarvan op mijn ouders. Dan zie je dat de wereld niet alleen uit vlot springende mensen bestaat. Dat heeft me niet meer losgelaten.”

 

Verbinder met expertise

Sandra van den Nieuwenhof, voorzitter van de raad van toezicht: “Gerard Kusters heeft gloedvol zijn stempel op de school gedrukt, daar zijn we hem zeer dankbaar voor. We hebben veel vertrouwen in Alice Geessinck, de school is bij haar in goede handen. Zij heeft de expertise, is een verbinder en heeft hart voor mensen, precies wat er nodig is bij deze vorm van speciaal onderwijs in combinatie met zorg.”

 

Over de school

Mytylschool Roosendaal geeft gespecialiseerd onderwijs aan leerlingen van 4 tot 20 jaar met een lichamelijke of meervoudige beperking of langdurige ziekte in de regio West-Brabant en Tholen. Daarnaast is er gespecialiseerde begeleiding voor peuters met een ernstige beperking. We werken intensief samen met leerlingen, ouders, professionals uit onderwijs, zorg en kinderrevalidatie.