Vroege Vogels

Vroegtijdige zorg en begeleiding voor kinderen van anderhalf tot vier jaar én hun ouders.

VV

Iedere peuter kan groeien

Peutergroep Vroege Vogels is er voor peuters met een lichamelijke of meervoudige beperking. Wie ben jij en wat is belangrijk voor je? Samen met je ouders bedenken we hoe jij je vol vertrouwen en plezier kunt ontwikkelen. Iedere peuter kan groeien!

Intensieve aandacht

De groep bestaat uit maximaal 8 kinderen. Zo geven we iedereen intensieve aandacht. Peuters komen maximaal drie ochtenden naar de groep. We bieden gespecialiseerde begeleiding en revalidatie, terwijl het voor kinderen voelt als een ochtend spelen, lachen en zelfvertrouwen opdoen.

Bekijk voor een indruk, ervaringsverhalen en informatie ons aantrekkelijke magazine.

Eén peuterplan

Ons team bestaat uit verschillende deskundigen, die ontwikkelingsstimulering, therapie en zorg samenbrengen. We maken één peuterplan voor uw kind. Daarnaast bieden we begeleiding aan u als ouder, afhankelijk van uw persoonlijke behoefte.

De pedagogisch behandelaar en - assistent zorgen voor de dagelijkse begeleiding op de groep. De revalidatie komt van de logopedist, ergotherapeut en kinderfysiotherapeut, zowel op de groep als individueel. Daarnaast zijn een orthopedagoog, maatschappelijk werker en kinderrevalidatiearts betrokken.

Bekijk onze visie.

Aanmelden

* Overweegt u Vroege Vogels voor uw kind? U bent welkom voor een rondleiding door de school en op de groep (Vroege Vogels hoort bij Mytylschool Roosendaal en zit in dat gebouw).

*Uw huisarts of kinderarts kan u verwijzen naar onze kinderrevalidatiearts. Het is een voorwaarde voor de financiering dat de kinderrevalidatiearts beoordeelt dat uw kind kan profiteren van de peutergroep.

*Daarnaast moet de gemeente een zorgarrangement vanuit de Jeugdzorg goedkeuren.

*Er zijn voor u als ouder geen kosten verbonden aan de peutergroep. De gemeente vergoedt een deel van de kosten en de zorgverzekering vergoedt het andere deel.

 

Samenwerking in Roosendaal

Peutergroep Vroege Vogels zit in het gebouw van Mytylschool Roosendaal, aan de Gezellelaan 13 in Roosendaal.

Integrale Peutergroep Vroege Vogels is een samenwerking tussen Mytylschool Roosendaal, Bravis Ziekenhuis en jeugdhulpregio West-Brabant.

 

Zie ook ons nieuwsbericht!

Vragen of contact opnemen?

Neem direct contact met ons op via e-mail, telefoon of ons contactformulier.