Wie verzint een leuke naam voor de TPG?

nieuws2

Begin oktober 2016 is in de Mytylschool de Therapeutische Peutergroep (TPG) van start gegaan. Het kinderrevalidatieteam van het Bravis ziekenhuis en het team van de Mytylschool hebben de handen ineen geslagen en werken intensief samen aan de behandeling en begeleiding van deze bijzondere peuters.

De kinderen variëren in leeftijd van 18 maanden tot ongeveer 4 jaar en worden nog altijd aangeduid met Therapeutische Peutergroep, kortweg TPG. Een erg afstandelijke en weinig kindvriendelijke benaming, die ook niet helemaal recht doet aan het programma dat er geboden wordt. Want naast therapie is de pedagogische ondersteuning naar de thuisomgeving een wezenlijk onderdeel van de begeleiding in deze peutergroep. Hoog tijd dus voor een nieuwe naam!

De uitdaging
We dagen je uit een leuke naam te bedenken voor de TPG. Een naam die toegankelijk is, en kindvriendelijk. Een naam ook, die de kracht uitstraalt die past bij deze kinderen. Immers, in de behandeling en begeleiding van de peutergroep wordt uitgegaan van de autonomie van het kind. ‘Ik kan het’, ‘ik durf het zelf’, ik hoor erbij en wordt geholpen’… zijn belangrijke thema’s. Een naam met lef dus, die uitgaat van kansen en mogelijkheden!

Inzending
Laat je fantasie de vrije loop. Je hebt tot donderdag 20 april de tijd om een passende naam in te sturen. Je kunt dat per mail doen naar Rika van Rijn, teamleider zorgeenheid revalidatie, via het mailadres r.vanrijn@bravis.nl.

Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van het Bravis ziekenhuis en de Mytylschool zal vervolgens de winnende naam kiezen. Onze afdeling Vorm en Beeld zal er een passende tekening (beeldmerk) bij maken. Zo ontstaat een nieuw logo voor deze bijzondere peutergroep, dat o.a. op alle betreffende folders van de Mytylschool en het Bravis ziekenhuis zal worden toegepast en een opvallende plaats krijgt binnen de school.

Veel succes!