Vroege vogels

nieuws3

Begin oktober 2016 is in de Mytylschool de Therapeutische Peutergroep (TPG) van start gegaan. Het kinderrevalidatieteam van het Bravis ziekenhuis en het team van de Mytylschool hebben de handen ineen geslagen en werken intensief samen aan de behandeling en begeleiding van deze bijzondere peuters.

In het kader van de start van deze peutergroep, vond er afgelopen dinsdagmiddag 4 juli voor genodigden een symposium plaats op de Mytylschool. Tijdens dit symposium werd onder andere gesproken door prof. dr. Marian Jongmans, hoogleraar Pedagogiek ihb Gehandicaptenzorg bij de Universiteit Utrecht. Zij ging in haar presentatie uitgebreid in op het belang van vroegbehandeling. Ook de integrale aanpak daarin, die inmiddels ook heeft geleid tot de benaming Integrale Peutergroep (IPG), kwam daarbij aan bod.

Enige tijd geleden hebben we via onze schoolsite een oproep gedaan voor het verzinnen van een nieuwe naam voor de peutergroep, aangezien IPG (of voorheen: TPG) een afstandelijke en weinig kindvriendelijke benaming is. Op deze oproep hebben we veel reacties mogen ontvangen, waaruit de jury bestaande uit vertegenwoordigers van het Bravis ziekenhuis en de Mytylschool een winnende naam heeft gekozen. Tijdens het symposium zijn deze nieuwe naam en het daarbij horende nieuwe logo onthuld.